Schade door een conflict?

handelsconflict en geschillen

Onenigheid kan uit de hand lopen en een groot juridisch conflict opleveren. Als u een van die twee partijen bent, kan dat u veel schade toebrengen. Advocatenkantoor KA creëert met betrokkenen een oplossing voor zulke geschillen.

Conflict in het bedrijf en privé gevolgen

Onenigheid binnen het bedrijf heeft vaak ook gevolgen voor u in privé. Het kan zijn dat u samen met een compagnon een onderneming bent gestart, maar dat de samenwerking niet verloopt zoals verwacht mag worden of over de waarde van aandelen in een BV kan bij een echtscheiding grote meningsverschillen bestaan. In zo’n geval onderzoekt Advocatenkantoor KA de mogelijkheden en geven we advies over de juridische gevolgen.

Preventie

Het is natuurlijk beter om een conflict te voorkomen, dan het op te lossen. Op die manier veroorzaakt het de minste schade. Goede contracten kunnen daarbij helpen, maar ook algemene voorwaarden en bescherming van merk- of handelsnaam kan later veel narigheid voorkomen.

Oplossen van conflicten

Helaas zijn we allemaal mensen en is ruzie niet altijd te vermijden. Advocatenkantoor KA heeft samen met Rienks coaching en advies een programma ontwikkeld voor conflictinterventie: Masters in Conflict. Leo Blokland (advocaat en bedrijfskundige) en Sieds Rienks (psycholoog en bedrijfskundige) worden door instellingen, bedrijven of ondernemers vaak gevraagd onderzoek te doen en te helpen bij het vinden van een oplossing. Een dure gang naar de rechter of mediator wordt daarmee meestal voorkomen. Zie voor het programma www.mastersinconflict.nl

Handelsconflict binnen een onderneming

Geheel vrijblijvend uw probleemvraag eens bespreken?

 

“Het is natuurlijk beter om een geschil te voorkomen. Op die manier veroorzaakt het de minste schade. Dat vergeten we vaak als we gaan samenwerken. Goede contracten kunnen veel narigheid voorkomen.”
Leo Blokland | Advocatenkantoor KA

Toekomstgerichte oplossing handelsconflict

Advocatenkantoor KA pleit ervoor om een handelsgeschil zo veel mogelijk aan tafel op te lossen. Vanuit zakelijk oogpunt is dat meestal de beste strategie. Op die manier kunnen beide opponenten zich veel beter richten op de (gezamenlijke) toekomst. Advocatenkantoor KA heeft in samenwerking met psycholoog en bedrijfskundige Sieds Rienks een Solution Focus-mediationprogramma opgezet, Masters in Conflict. Dit initiatief brengt mensen aan tafel, om de gang naar de rechter te voorkomen. Als die gang uiteindelijke onvermijdelijk blijkt, staat Advocatenkantoor KA u bij in de rechtszaak.

Bent u benieuwd naar wat Advocatenkantoor KA kan bijdragen aan de oplossing van uw handelsgeschil?

Neem contact op