Schade door een handelsconflict

handelsconflict en geschillen

Een handelsgeschil ontstaat als er juridische onenigheid is tussen twee partijen. Dit kan uit de hand lopen en een groot conflict opleveren. Als u een van die twee partijen bent, kan dat u veel schade toebrengen. Advocatenkantoor KA creëert in overleg met beide partijen een oplossing voor het handelsgeschil.

Handelsconflict binnen een onderneming

Er kan sprake zijn van een conflict tussen twee partijen, maar ook tussen twee personen binnen het bedrijf. Het kan zijn dat u samen met een compagnon een onderneming bent gestart, maar dat die compagnon zich na verloop van tijd terugtrekt. Of erger: dat u de compagnon moet wegsturen. In zo’n geval onderzoekt Advocatenkantoor KA de mogelijkheden en geven we advies over de juridische gevolgen.

Preventie handelsconflict

Het is natuurlijk beter om een handelsconflict te voorkomen, dan het op te lossen. Op die manier veroorzaakt het de minste schade. Een goed contract opstellen is daarvoor de sleutel. Het kan natuurlijk zijn dat dit contract niet nageleefd wordt. In dat geval gaat Advocatenkantoor KA in overleg met beide partijen na of het contract verbreed moet worden.

Handelsconflict binnen een onderneming

“Een geheel vrijblijvend gesprek met mij om uw probleemvraag op te lossen?”

advocaat ondernemingsrecht

“ Het is natuurlijk beter om een handelsconflict te voorkomen, dan het op te lossen. Op die manier veroorzaakt het de minste schade. Een goed contract opstellen is daarvoor de sleutel. ”
Leo Blokland | Advocatenkantoor KA

Toekomstgerichte oplossing handelsconflict

Advocatenkantoor KA pleit ervoor om een handelsgeschil zo veel mogelijk aan tafel op te lossen. Vanuit zakelijk oogpunt is dat meestal de beste strategie. Op die manier kunnen beide opponenten zich veel beter richten op de (gezamenlijke) toekomst. Advocatenkantoor KA heeft in samenwerking met psycholoog en bedrijfskundige Sieds Rienks een Solution Focus-mediationprogramma opgezet, Masters in Conflict. Dit initiatief brengt mensen aan tafel, om de gang naar de rechter te voorkomen. Als die gang uiteindelijke onvermijdelijk blijkt, staat Advocatenkantoor KA u bij in de rechtszaak.

Bent u benieuwd naar wat Advocatenkantoor KA kan bijdragen aan de oplossing van uw handelsgeschil?

Neem contact op